Carrossa i comparsa: Equip I+D+I

Quan es va presentar per primera vegada el projecte de la carrossa de Baix la Mar 2022, sabíem que era una proposta arriscada i complexa, però els que ens coneixen saben que el nostre lema és que La Mar no descansa, i de seguida ens vam posar a la feina. Tenim dos mestres carrossers que es compaginen estupendament, perquè Sergio Garcia representa l’experiència, la dedicació i el treball amb perfecció; i Miguel Ivars, aporta innovació, modernitat i ganes de fer les coses d’una altra manera. A més a més, seria impensable dur a terme una tasca d’aquesta magnitud sense comptar amb un gran nombre de persones que treballen des de diferents llocs i àmbits per complir els objectius assenyalats que són: investigar per aconseguir un resultat amb una perfecta aplicació pràctica, desenvolupar per a aconseguir un producte econòmicament sostenible i innovar per a millorar el model carrosser, donant-li una volta a allò que ja existeix, fent una aportació marinera a la marca carrosses fetes a Dénia. Això sí, per a obtenir aquest resultat necessitem un gran equip que va més enllà de la delegació d’artística, que aglutine tots els aspectes possibles, i nosaltres tenim la sort de comptar amb l’equip I+D+I (investigació, desenvolupament i innovació). D’aquest procés i amb molt de treball naix “OCTOPUS CIRCUS”, que va desfilar pels carrers de la Ciutat i amb el qual els nostres càrrecs van alçar el banderí del 1r premi.

Una carrossa d’aquesta magnitud, requeria una comparsa a l’altura i Baix la Mar compta des de fa molts anys amb persones que es dediquen a aquesta tasca i ho fan de meravella. Sota la coordinació de la fallera Laura Casado Banda, l’equip de comparsa ha estat format per Carla Cabrera, Teresa Llorens, Zoe Valero, Maria Sivera i Laura Crespo. Han estat moltes hores d’assaig, de preparació i d’organització. Les falles hem après a treballar en equip i a Baix la Mar, aquest esperit forma part de la nostra idiosincràsia. Va ser un goig veure a unes poques persones maquillant a quasi 150, organitzades per torns i entregades per a causar sensació, i tant que es va causar. El resultat està al carrer, perfectament executat pels nostres fallers i falleres i una entregada xicalla marinera. A la fi, parlen els banderins perquè alçar el primer de comparsa gran i el segon de comparsa infantil va ser un moment únic. També, la caracterització dels nostres càrrecs es va endur el tercer premi.
La comparsa, la seua organització i dedicació compleix molts dels objectius de desenvolupament sostenible marcats per l’ONU: com l’objectiu 5 per a aconseguir la igualtat de gènere, empoderant a les dones (en la comparsa xics i xiques vestien igual, amb idèntic maquillatge per a evidenciar una igualtat de sexes); l’objectiu 17, formant aliances, per a aconseguir conjuminar esforços i recursos perquè els objectius marcats arriben a bon port.

A més a més, perquè tot això siga possible cal comptar amb uns càrrecs entregats i nosaltres tenim una líder destacada, Carol Ramis, una fallera major lluitadora Mar Moncho, una fallera major infantil valenta i segura de sí mateix Candela Marco i un president infantil Luca García, tot un líder de la xicalla marinera, que donarà molt de parlar.

Finalment, no podem acabar aquest article sense reconèixer la tasca duta a terme per totes les Falles de Dénia, perquè el seu esforç i treball representa la suma imprescindible perquè la marca CARROSSES FETES A DÉNIA arribe al més alt.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar