Les falles es senten, es viuen

Què són per a mi les falles? Aquesta pregunta la puc respondre des d’un punt de vista molt dissemblant. La visió que s’hi té d‘aquesta festa és molt diferent des de la perspectiva que s’hi mire. Des de fora, com a persona aliena que ha vist com cada març els carrers de Dénia s’omplien de color i de festa. Les falles, per sí mateix, són un goig per als sentits: els monuments, les vestimentes, les flors, la música i la pólvora. Impossible deixar indiferent qualsevol espectador.
Tanmateix, les falles, vistes des de dins són molt més: tot un món per descobrir. En el temps que porte vinculada a aquesta falla he pogut descobrir que són amistat, estima, emoció. Un sentiment que he sentit i viscut gràcies a estar envoltada d’una qualitat humana extraordinària, admirable.

Des del primer moment aquesta comissió m’ha deixat encisada, captivada per l’ambient que es respira de col·laboració, treball, respecte i superació per intentar fer el millor possible tot el que fem, i de bona mà puc dir que és inqüestionable.

M’ha brindat l’oportunitat de sentir i viure una barreja de sentiments, de fer coses que mai m’haguera plantejat, com va ser pujar a un escenari i poder acompanyar a la meua amiga Nuria a complir una de les seues il·lusions, ser la fallera major. I és que tots i totes sabem que l’amistat té el poder de duplicar les alegries i en aquest cas ha revolucionat el meu cor i la meua ment fins extrems que no concebia.

Per fi ha arribat el mes per excel·lència dels fallers i falleres, només em queda dir que s’agafeu ben fort perquè aquesta falla, com les ones de la mar, malgrat que trenquen contra les roques, sempre tenim força per a tornar i ho fem amb més ganes que mai.

Tot siga per Baix la Mar!

Laura Mañas Molina.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar