Enguany, el llibret de la Falla Baix la Mar porta per títol, una altra mirada. Un llibret on les dones parlen i ens conten com és la seua vida i com desenvolupen la seua professió. La presentació del llibret va tenir lloc el passat 24 de febrer a la Casa de la Paraula de Baleària, i que va reunir a un nombrós públic. La portada del llibret és obra de l’artista ANGIE PÉREZ, qui ens mostra una imatge delicada d’una dona, amb el cor format amb ocells que la conviden a viure lliure. Aquesta delicadesa no ha de portar-nos a engany, perquè no exclou en cap moment fortalesa, seguretat i voluntat autònoma per a seguir endavant. A més a més, si observen les lletres del títol, veurem que cada paraula acaba amb una “A” invertida, que constitueix un símbol matemàtic que significa “per a tot”.

Quan ens endinsem en el llibret trobarem una part fallera i una altra de col·laboracions. Nosaltres, hem volgut lligar les deus utilitzant, com a títol de la part fallera, noms en femení. Per això al President li han titulat, la valentia, a la Fallera Major, la lluita, al President Infantil, la llibertat i a la Fallera Major Infantil, la igualtat. Una ullada al passat, ens porta a les falles 1994, on la Fallera Major Rosa Maria Ivars Llopis, ens regala la Fama, i acaba aquesta part amb les fotografies de les Falleres Majors de Dénia i la nostra representant a la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil, Aitana Montero, acompanyades d’un poema del poeta Jaume Pérez Puig. La segona part, l’hem titulada “mirades” i en ella trobarem articles de la periodista Clara Giner, la viticultora Mara Bañó, l’àrbitre Ainoa Martín, l’atleta Aina Fornés, la política Cristina Morera, la policia local Eva Gadea, l’arquitecta Davinia Catalá, la música Maite Agulles, la farmacèutica Mariana Salvá, la metgessa Carol Ramos i la magistrada Esther Rojo.

La periodista i poetessa Françoise Crespo ens ha regalat dos poemes, el primer, una creació específica per al llibret de la Falla Baix la Mar, Només et demane. El segon, No sap estimar, contra la violència de gènere i masclista, forma part del seu llibre de poemes Estar, Sentir i Viure.

A més a més, totes les fotografies de la segona part del llibret han sigut realitzades pel faller César Roa Martínez, un pilar fonamental en l’elaboració del nostre llibret 2019.

Des de la Falla Baix la Mar volem agrair a totes les persones que amb el seu esforç i dedicació han col·laborat amb nosaltres i que han fet realitat UNA ALTRA MIRADA.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar