Falles 2024 a Baix la Mar i camí a les Falles 2025

Després de dies intensos gaudint de les Falles 2024, vos deixem un xicotet resum i donem pas a una nova travessia marinera, les Falles 2025

Si alguna cosa caracteritza a la Falla Baix la Mar és la seua continua i constant activitat fallera, i prova de la mateixa han sigut les últimes setmanes.
Des de que es cridara alt i fort que ja estàvem en Falles, la Falla Baix la Mar ha demostrat ser i tindre un perfil actiu en totes les seues vessants, culturals, solidàries, artístiques, festives…
Una vegada tancades les portes del Carrer Pont i d´una etapa grandiosa, ens traslladàrem al Carrer Doctor Fleming per començar les tasques d´habilitació del nostre nou casal. Una tasca que vam compatibilitzar amb l´inici de la plantà de les nostres falles 2024 el dijous 14 de març. Aquest dia, també vam tindre la visita de Junta Local Fallera i de les nostres Falleres Majors de Dénia, per tal de portar a terme les tradicionals ‘ albaes’ a les nostres Falleres Majors, Claudia Ramis i Isabel Comes, que emocionades i contentes disfrutarien cada moment.
El divendres 15 continuaren les tasques de la plantà i per agafar forces res millor que un bon berenar pels més menuts i un bon sopar pels majors. A més a més, la xicalla va fer un recorregut pel barri per anunciar amb coets que les falles ja havien arribat i que el xiquets i xiquetes ja estaven al carrer per disfrutar de la seua festa.
Per ultimar la plantà, el dissabte 16 es va tornar, com cada any, en un dels moments més emocionants ja que en unes hores es podia mostrar a tota Dénia el resultat de tot el treball que durant mesos s´ha realitzat. Les nostres falles estaven preparades per a rebre centenar de visites, per a ser fotografiades per càmeres que quedaren meravellades i per viure els seus moments mes especials.

La falla infantil, obra de Ausiàs Estrugo i amb el lema ‘Al mal temps, bona falla’ va donar color i noves formes al nostre emplaçament. Una obra que va obtindré el 3 premi de Secció Especial el dia 17 de març, quan després de l´acte homenatge a les nostres Falleres Majors per la resta de comissions, acudirem a l´Ajuntament per rebre els premis infantil. La vesprada va continuar amb nous passacarrers i amb l´entrega del premis a les falles grans.
La nostra falla, ‘Ecotopia’, obra de David Sanchez Llongo va obtindre un 3 Premi de la Secció Especial. Ecotopia no va deixar a ningú indiferent, sent una ferma candidata a obtindré el 1er Premi de les Falles de Dénia. Una magnífica i novedosa composició, amb una immillorable pintura i acabats envejables, feien que falleres i fallers ens sentirem tant orgullosos de tan especial falla.
L´entrega de premis acabà amb els nostres Presidents i Falleres Majors carregats de premis i banderins que acrediten un any no sols de molt de treball, sinó de treball molt ben fet, mostra del gran equip que formem els fallers i falleres de Baix la Mar. Ho podreu comprovar al llegir els premis obtinguts en la nit del dia 17:

 • 1er Premi de Promoció i ús del valencià
 • 1er Premi a la Activitat Fallera
 • 1er Premi a la Igualtat
 • 1er Premi a la Diversitat
 • Millor ornamentació de la falla
 • Millor pintura
 • Premi a la crítica turística
 • Premi a la crítica mediambiental
 • 1er Premi casal engalanat
 • Premi a la solidaritat ‘cor faller’ per la donació de sang
 • 3er Premi de la Secció Especial de les Falles de Dénia

Dies de cercaviles per tota la ciutat i de molta festa per la nit, donaren pas a l´última jornada fallera, el 19 de març. Dia molt esperat pels fallers i falleres que amb emoció i devoció desfilen pels principals carrers de la nostra ciutat per tal de fer la corresponent ofrena de flors a la nostra Mare de Déu dels Desemparats. Centenars de fallers ompliren el Carrer Marques de Campo, i entre ells, la nostra xicalla marinera i la nostra comissió gran, que mostraren les seuen millors gales i els seus millors somriures, sempre capitanejats pels nostres màxims càrrecs, Claudia, Martí, Isabel i Salva.
La vesprada no va ser menys intensa. Durant el tradicional acte es va fer l´entrega del pergamins acreditatius al nostres Presidents i els reconeixements per part de la Fallera Major i President a aquelles persones de les que han rebut un major suport al llarg de l´any.
Com a colofó un dels moments més esperat cada any, el de la lectura de l´acta de l´elecció del nou President. Així pues, davant del nombrós públic, el nostre Secretari va fer la lectura de l´acta en la que es donava a conèixer que la nova Presidència estarà formada per un equip de falleres i fallers preparat per a dur endavant la nostra comissió.

 • Ivan Llorens Rosado
 • Anna Sobrecases Hostalrich
 • Felipe Pino Garcia
 • Juan Vicent Lull Serra

La Presidència va ser presentada a Junta Local Fallera i a l’Ajuntament de Dénia en el baixos d´aquest últim. Un acte que va precedir la cremà infantil i gran de los nostres falles que donen per acabat les Falles 2024.
Un gran any, amb magnífiques persones, amb moments inoblidables, amb treball constant, amb solidaritat, igualtat, inclusió, cultura, art i festa. No podem demanar més, perquè Baix la Mar, és més que una Falla.

Comencem un nou exercici, amb nous reptes, noves il·lusions, molt de treball però també amb moltes ganes de continuar demostrant que som el que som per totes aquelles i aquells que conformen la nostra comissió i per totes i tots aquells que de manera desinteressada col·laboren cada any en fer de Baix la Mar una falla ESPECIAL.
Gràcies a totes i tots i vos esperem de nou en breu al nostre emplaçament, al encreuament dels Carrers Doctor Fleming i Sanchis Guarner, on contarem de nou a març de 2025 amb una falla del Taller de Llongo amb el que hem renovat un any més vist el resultat del seu treball, la satisfacció de la nostra comissió i la bona acollida de totes i tots aquells que ens han visitat.
Continuarem navegant més enllà dels 75!

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar