Cap de Setmana Mariner

Aquest passat cap de setmana va ser un d´eixos molt especials per a totes les falleres, fallers i simpatitzants de Baix la Mar.

El divendres 12 les portes del nostre casal s´obriren per tal de portar a fi el primer taller de nucs mariners. La xicalla marinera va tindre tres grans mestres que els ensenyaren un art tan especial com és aquest. Els mariners veterans Josep Miquel Bolufer “Surdo”, Paco Blanquer “Cantares”, i Salvador Ferrandiz “Mariguinda” amb molta paciència, van dedicar la vesprada a ensenyar als nostres marinerets i marineretes aquesta tasca tan important quan s´està embarcat. Res com un bon nuc per a quan s´arriba a bon port. Des d´ací agrair-los la seua implicació amb la nostra Falla i amb que aquesta tradició continue.

En acabar el taller, els jocs ocuparen la vesprada, rematant amb un berenar-sopar per a tots aquells que volgueren recuperar forces després del bon treball. I per la nit, va ser el torn dels més majorets, on van passar una bona estona sopant, rient i xarrant, en definitiva, fent falla.
El diumenge 14 va ser un d´eixos dies tan esperats per a la nostra comissió. El dia en el que la Mare de Deu dels Desemparats desfila per davant les portes del nostre casal. Pel matí, els nostres càrrecs, Claudia, Martí, Isabel i Salva acudiren a la Missa en Honor a la Mare de Déu i al posterior vi d´honor que ofereix la Comissió de Festes. Un plaer poder acompanyar-los en un dia tan important.

Per la vesprada, amb la tradicional processó, els sentiments i emocions es posen a flor de pell. Els nostres càrrecs, aquesta vegada vestits amb les seues millors gales, i davant d´un nombrós grup de gent, oferiren a la Mare de Déu un centre floral i l´acompanyaren posteriorment fins el port, on les barques engalanades la van rebre com cal. La Falla Baix la Mar, un any més es sent orgullosa de qui és, de l´esperit mariner que la impregna, i de la seua devoció per aquest dia.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar