Taller de dansada de Dénia i olla Valenciana

El passat diumenge, la Falla Districte Marítim Baix la Mar, va organitzar la 11 edició del Taller Dansada de Dénia, amb la col·laboració imprescindible del Grup Dianium Dansa, que com és habitual, constitueix l’ànima d’aquest taller. Cal recordar que la tradició deniera ha estat durant molts anys al ball de les danses i des de Baix la Mar tenim el privilegi de pertànyer a un barri que es va implicar de manera activa i essencial en la recuperació de la dansada de Dénia i així ens ho vam fer saber els integrats de Dianium Dansa, que van aprendre les passades balladores de la gent de La Mar i van acomplir una tasca important per implantar-la de nou. És per aquest motiu que des de la Falla Districte Marítim anualment ens impliquem en l’organització d’aquest taller. A més a més, com venint fent cada any, des de novembre de 2010 fins que en 2020 tot es va aturar, traslladem la responsabilitat de mantenir la dansada a tot el món faller i implicant molt directament a Junta Local Fallera, perquè sols anant tothom a una mantindrem, conservarem i transmetrem a les generacions nouvingudes un ball tan nostre que no pot, en cap manera caure en l’oblit. Agraïm de tot cor al Grup Dianium Dansa la seua ajuda i col·laboració desinteressada en la realització d’aquest taller, perquè sense ell seria impossible.

Desprès de ballar i dansar bona cosa calia prendre forces i necessàriament el dinar havia de ser típicament valencià, l’olla va ser el plat estrela i la seua preparació va estar a càrrec de la dona marinera que millor el sap preparar. Si vostès pregunten a qualsevol persona, qui fa la millor olla a Baix la Mar, sense cap dubte li contestaran que la fallera Maria José Hostalrich Torres i novament la realitat va superar sobradament a les expectatives, ja de per sí altes.

A més a més, volem agrair la presència de la Fallera Major de Dénia, Aida Gavilá, el President de Junta Local Fallera Jaume Bertomeu i la nostra representant a la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil, Paula Pastor.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar