Presentació Mar Moncho Roselló

El passat divendres, la Falla Baix la Mar va dur a terme la presentació de Mar Moncho Roselló, com a Fallera Major de la comissió marinera. Al llarg de la setmana, es va col·locar l’aparador anunciador a l’establiment Ale-Hop al carrer de Fora-mur i que va estar dissenyat per les falleres Anna Sobrecases i Mayca Ramos.

L’acte de la presentació va ser obra de l’artista Laura Oltra Gil, responsable del guió i del disseny de l’escenari. La decoració venia presidida per un gran cor bategant, del qual eixien a mode d’arteries, unes branques amb flors. La execució del disseny va estar a càrrec de la delegació d’artística de la Falla Baix la Mar, sota la direcció de Sergio Garcia.

Amb la puntualitat que caracteritza a la comissió del Districte Marítim, va començar l’acte, sota el lema Estimar, presentat pel faller Pablo Ivars Hostalrich, qui amb mestressa va anar cridant a l’escenari, en primer lloc, a la Presidenta Carol Ramis Ronda, a qui li va dir “vares fer un tomb a la nostra història, brollant en el moment indicat, obrint pas a reinventar-se amb dignitat, defensant nous vessants i enriquint el proper llegat” A continuació, una a una, va anar anomenant a les nombroses Falleres que formen par de la Cort d’Honor de la Fallera Major.

El moment més esperat, va ser l’arribada de la Fallera Major pel corredor central al so de la muixeranga, desprès de sentir les paraules de la seua germana Neus Moncho, qui com a fallera de la Cort va dir “…eres exemple de dona independent, lliure de sostres i amb infinitat d’il·lusions per a acariciar. Disposada d’aquests trets, els has infós per trencar cadenes i obrir ànimes, igualant a cada esser amb el valor que té. Ens sentim orgulloses de tindre’t com a referent, que sigues part del continu moviment, sense deixar d’acaronar les nostres arrels, sense deixar d’estimar aquest sentiments.

Un moment molt especial va ser el de l’exaltació, doncs, poquetes persones saben qui durà a terme aquesta tasca. Puix, l’emoció va estar a flor de pell quan Aina Grimalt Timoner i Nerea Pastor Crespo, amigues de la infantesa de Mar, van sortir entre el públic per a dedicar-li paraules d’estima en una exaltació molt dinàmica i diferent.

Desprès dels homenatges de l’associació de veïns de Baix la Mar, Confraria de Pescadors, Comissió de Festes de la Mare de Déu, Foguera carrer Sant Vicent d’Alacant, càrrecs Baix la Mar 2019-22, càrrecs infantils de la xicalla marinera, Regidor de Festes i Fallera Major de Dénia acompanyada del President de la Junta Local Fallera; va ser el torn de la Fallera Major de Baix la Mar que amb molta emoció va parlar de la seua alegria per ostentar aquest càrrec, de la lluita per la igualtat que ha estat una constant i ara queda patent amb l’elecció de la Presidenta de la comissió, essent Carol la primera dona a Baix la Mar en ostentar la presidència.

Finalment, Pablo Ivars va concloure l’acte recordant a tothom la importància d’estimar les tradicions i defensar la nostra llengua, retrobant-nos amb tot allò que ens identifica com a poble, treballant-ho i valorant-ho com cal i per a aconseguir-ho, cal connectar amb el passat per a trobar inspiració, protegint tot allò que s’estima.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar