Celebració del 9 d’Octubre: Concurs de dibuix, dinar i xerrada

Com és tradicional, la Falla Districte Marítim Baix la Mar va celebrar el 9 d’octubre amb el concurs de pintura, que és un clàssic a la comissió marinera. Enguany des de la delegació d’igualtat i diversitat s’ha realitzat una activitat amb els més menuts, consistent en dibuixar guiant al company/a que tenia els ulls tapats i havia de seguir les instruccions que se’ls donava. Amb aquesta activitat hem volgut posar a la xicalla en la situació de les persones amb discapacitat visual, entenent les realitats amb les quals es troben en la vida quotidiana.

També es va servir un dinar de germandat, aquesta vegada, als fogons del carrer Pont, 14 va estar Toni Moncho, Felipe Pino i Jaume Terrades, que van cuinar un esplèndid arròs a banda que va fer les delícies dels assistents. Els càrrecs de Baix la Mar Carol Ramis, Luca García, Mar Moncho i Candela Marco van agrair la seua feina amb un detall. A més a més, aprofitant que estaven present els artificis de la carrossa 2022 que va alçar el banderí del primer premi al passat juliol, es va reconèixer la feina de Sergio Garcia i Miguel Ivars fent-los entrega d’una fotografia de la carrossa OCTUPUS CIRCUS.

Finalitzarem el dia dels valencians amb una xerrada a càrrec del delegat de cultura Jaume Pérez Puig, qui va rebre al casal de Baix la Mar a l’escriptora i poetessa Maria Ibars per donar a conèixer la seua vessant més festera. Va ser una xerrada molt interessant, on Jaume Pérez va reivindicar la figura de l’escriptora i la seua condició de dona compromesa, gran defensora de la llengua, relacionada amb els cercles intel·lectuals de València i especialment amb Carles Salvador. Al llarg de la conferència, Pérez va anar esbrinant els paral·lelisme entre Ibars i la comissió marinera: la defensa de la llengua en els llibrets, les presentacions falleres, les dones protagonistes, lluitadores, valentes i independents i la lluita contra la violència de gènere. Realment podem dir que el faller Pérez Puig va posar amb la seua conferència la joia d’or per a commemorar el dia dels valencians i valencianes, recordant que l’any 2024 serà l’any Maria Ibars. Baix la Mar reivindica i dona visibilitat a la seua figura.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar