Baix la Mar, un trosset del meu cor

Des de ben xicoteta he estat lligada sempre al món faller; un any vaig eixir junt amb les meues germanes i amb els meus oncles en l’ofrena de la Mare de Déu dels Desemparats. En ma casa sempre em diuen que em ve de família, perquè el meu iaio va ser un dels fundadors de la falla Centro i el meu oncle Vicente de la falla Port- Rotes.

L’any següent el meu cosí Andreu va ser el president infantil de la falla Baix la Mar i va ser quan ens van apuntar a la comissió. Els meus records em porten a casa dels meus iaios, on em pentinaven i em vestien. D’allò que més gaudia era de les cercaviles, els berenars, els jocs, però, sobretot, lluir la indumentària fallera, em sentia com una princesa en un conte de fades.

Una de les coses que més gaudeix en la falla, és el dia de la plantà, tots, amb les mones roses, el berenar, el castell inflable, tirar coets, visitar altres districtes per a veure com porten els seus monuments. A poc a poc, açò ens ha fet crear llaços d’amistat amb altres amics que hem conegut gràcies al món faller.

Això no obstant, cal no oblidar que el principal de la festa és la falla com a monument, sense ella no existiria aquesta festa ni aquesta comissió. A més a més, el que m’agrada de la Falla Baix la Mar és el compromís per a plantar cada any un monument digne dels primers premis de categoria especial i això suposa un gran esforç durant tot l’any.

En un futur el que m’agradaria és que totes les comissions falleres de Dénia treballaren en eixe compromís de plantar un monument cada vegada millor, això enriquiria la festa.

MARINERS I MARINERES SOM ELS MILLORS!

Paula Fornés Guntiñas

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar