Que és la festa de les falles per a mi

Què són les falles? Les falles són amistats, vivències, faena, cultura i moltes coses més…

Jo porte dins del món de la festa i en concret en la Falla Baix la Mar des dels disset anys, com podeu imaginar han passat uns quants anys i per a mi és un orgull formar part d’aquesta falla.

En la falla he fet molts amics, he vist créixer xiquets que hui són persones adultes, però sobretot he aprés… sí, he aprés a voler a la festa, per això quan va nàixer Maria no podia créixer sense ella.

Trobe que hem passat per moments difícils i que ningú de nosaltres esperaven el 8 de març de 2020, el nostre últim acte de festa que recorde (el concurs de paelles) a una setmana de l’esperada setmana fallera que finalment no se celebraria. Però comencem a estar millor i quan puguem celebrar la setmana fallera que es va quedar pendent, seran unes falles que perduraran per sempre en els nostres records.
Per a mi tenim diferents actes que m’agraden, especialment voldria ressaltar les mascletades per aquest soroll i olor tan nostre. L’ofrena a la Mare de Déu: arribar vestida de fallera a la plaça del Convent de Sant Antoni amb el ramell és un sentiment que no puc explicar i per últim la cremà de la falla. Què dir d’ella: la pena del final d’un exercici faller on has gaudit molt i l’alegria de pensar a tornar a començar a treballar per a plegar de nou a plantar un nou monument.

La meua conclusió és que les falles són una festa d’amics, família, dinars, festes, casal… un no parar de festa i faena. Així que desprès de tant de temps privats d’ella, quan arribe el moment, hem de demostrar al món la festa tan gran que som.

Cristina Mahiques Espasa.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar