Famílies

Família, és just el sentiment que m’acompanya des que vaig tindre les primeres vivències en el món de Les Falles.

Retrocedint en el temps, concretament 37 anys, a Calp es comença a gestar una festa de la qual poc o res es parlava. Un xicotet grup de persones pensen amb les falles, una festa molt valenciana. Amb ella pretenen fer una mescla de cultura valenciana i festa, i en la qual tant xiquets com adults tenen la mateixa presència i importància, com succeeix a qualsevol família.

Recorde aquest inici de la festa de les Falles a Calp amb molt de nerviosisme i expectació, començant com a primer president infantil de la Falla Calp Vell, sense saber res de les festes josefines. Aquest primer contacte amb les falles em va omplir el cor de sentiments meravellosos i sobretot va ser importantíssim el suport d’aquest xicotet grup de persones entusiastes que em van tractar com a un fill en una família.

En molt poc de temps, eixe grup de fallers es va convertir en una nova família per a mi i amb ella he tingut la sort de compartir vivències junt amb als meus pares, germanes, cunyats, nebots i fills.

Gràcies a aquesta festa, he tingut la sort i el plaer de conèixer a persones estupendes de diversos llocs de la Comunitat Valenciana i amb algunes d’elles ha sorgit un vincle preciós, que m’ha portat a considerar-les una nova família.

I quan ja pensava que la meua família estava completa, les magnífiques persones de la Falla Baix la Mar m’han acollit, sentint-me com un més a la família marinera.

J. Felipe Pino

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar