Març, mes dels fallers

Sóc Pau, m’han preguntat què signifiquen les falles per a mi. Per a mi les falles formen part de la meua vida, la meua sang està plena de pólvora i pertany a una gran família fallera.

Abans de nàixer la meua mare ja m’havia apuntat a aquesta gran comissió.

M’agrada tot el relacionat amb les falles, però destacaria quan anem a la nau a fer carrossa, i mentre els xiquets de les diferents comissions estem jugant fora i fent colla.

També quan assagem el ball de la comparsa, a on ens ajuntem tota la xicalla i ens ho passem d’allò més bé.
Un altre dia que gaudisc és el dia del faller, a on tots, menuts i grans, agafem una pistoleta d’aigua i ens banyem els uns als altres, també fem les cucanyes de les diferents comissions per a vorer qui guanya.

Els mesos passen i al fi arriba el nostre mes, el dels fallers, MARÇ. S’acosta el concurs de paelles, on gaudim de castells inflables, jocs i com no, el que més m’agrada…Tirar coets!!! Donant començament a la nostra festa.
I per fi arriben els dies màgics… La plantà!!! Eixos dies que tant m’agraden, posant-me el meu mono de faller i esclatant coets per tot arreu.

A poc a poc van arribant totes les peces donant-li forma al que serà el nostre monument, s’apropa la nit on ens encarreguem de posar gespa i terra donant-li el toc final al nostre monument.

Ens despertem i ens posem les nostres millors gales valencianes per a gaudir dels tres dies més especials de tot l’any. El dia dels premis, les cercaviles, els dinars, sopars, xarangues, bandes de música… fins que arriba la cremà, on el nostre monument es converteix en cendra i arriba el fi d’un nou principi.

Pau Sendra Gallego

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar