La falla que m’ha vist créixer

Des de fa uns vint-i-cinc anys, forme part de Baix la Mar, i mai havia calgut explicar a cap persona que són les falles per a mi, ja que molta de la gent que em rodeja m’ha conegut així, fallera, perquè les falles, son part del que soc avui en dia, de la meua vida.

Baix la Mar, m’ha vist créixer, per exemple, ha vist com acudia de menuda als berenar amb timidesa, a com encapçalava la comissió, o d’acudir als actes de públic, a formar part de l’equip que els organitza. Cada vegada, la meua implicació i participació en la falla era major i més freqüent: reunions de les delegacions, divendres de recapte, nomenaments, sopars, i com no, els populars dinars del diumenge, tots açò sempre tenia el mateix punt de trobada, el nostre estimat casal del carrer pont. Allí, tenim moltes vivències guardades al cor, que sempre ens fan recordar amb enyorança quin és el nostre lloc emblemàtic.

Al pas dels anys, la falla, o les persones que la formen, han anat confiant en mi, dipositant en la meua mà tasques valuoses, d’un treball intens, que comporten molt d’esforç i dedicació, però que amb l’ajuda necessària i les ganes de tirar endavant aquests reptes, he pogut donar veu als somnis, escriure sobre les emocions, despertar a l’etern vigilat, interpretar l’art efímer, pregonar la inclusió, ornamentar ofrenes, i sens dubte la més important per a mi, ser fallera major de Baix la Mar. I he de dir que em sent plenament orgullosa d’haver acceptat cada una de les propostes, i ser part activa de la pròpia creixença marinera.

I tota aquesta passió, l’he pogut anar compartint i engrandint amb les amistats de la falla mentre creixíem juntes, amb les de les altres falles que vas coneixent dins d’aquest món, les que fins i tot veus nàixer i les de major edat. Moltes d’elles formen part del meu cercle quotidià d’amigues i amics, persones que s’han fet importants en la meua vida, i en les que per moltes vegades que ens ajuntem mai falta alguna anècdota fallera, perquè, serà per historietes per contar!

Si hi ha alguna cosa que m’atrau del nostre esperit, és la constant evolució i progrés de la festa, l’aprenentatge de la tradició i la defensa de la cultura i la llengua, i per descomptat la part més festiva. Tota aquesta barreja de fonaments, han obert en mi nous camins i sobretot, ha enriquit la visió de la festa fallera.

Quan mire cap al futur, sé que el camí que hem aconseguit mantindrà el seu rumb, ja que la xicalla marinera i la joventut ve amb molt aprés. Tan sols voldria recordar-vos a totes les persones de la comissió, que hem de seguir amb la travessia per molt d’onatge que ens trobem, el nostre compromís de véncer vents i tempestes segueix ferm.

Laura Oltra Gil.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar