Històries d’un any de pandèmia

Des que el rellotge de plantà s’aturara el mes de març de 2020, a la Falla Baix la Mar hem estat conscient de la responsabilitat que teníem com a ciutadans i com a falleres i fallers, però aquesta realitat no ens ha mantingut congelats, perquè nosaltres virtualment no hem parat. 

Els moments més durs potser no fora la suspensió de les activitats falleres quasi quan ens preparaven per a traure els ninots al carrer, sinó a març de 2021 per això ens vam organitzar per a fer-nos ressò i recordar a tothom que seguíem aquí, que mai ens hem anat.

Les activitats realitzades han estat la mar de complides, des d’una especial crida, mitjançant la lectura virtual dels versos de totes les persones que han volgut deixar els seus sentiments, la creació per la xicalla marinera de ninots ecològics que s’han exhibit a les xarxes, les tradicionals paelles que cadascun ha preparat a la seua llar, passant per jocs d’endevinalles marineres com el “qui és qui” o el “Quiz Faller”. Hem rememorat virtualment tot allò que fem en situació de normalitat: les cercaviles de la nostra història, les arreplegades de premis i  les ofrenes a la Mare de Déu dels Desemparats. S’han organitzat entrevistes virtuals, una tasca realitzada pel delegat de cultura Jaume Pérez i que ha portat a les xarxes a fallers d’altres comissions com a Leo Castillo, Raúl Chachón i Pere Vicent Macià. Finalment hem posat punt final a l’exercici faller mitjançant la publicació a mode de llibret, del Tomb per Baix la Mar, un passeig que al llarg de l’any ha donat veu a les persones que conformen la comissió marinera. 

Ara és el moment de seguir, ara més que mai, per això des del carrer Pont el passat 19 de març, els nostres càrrecs Paula, Cesc i Juanvi acompanyats de Presidents i Falleres Majors de diferents anys i membres de la directiva actual van anunciar, mitjançant el dispar de 3 coets,  la iniciació del 75 aniversari. Començar un nou exercici sempre és il·lusionant, però a més a més serà un any ple de reptes, amb certa incertesa, potser, però ho traurem endavant amb valentia, innovació i creativitat. Salpem, naveguem amb confiança. No ens hem anat, sempre hem estat aquí, lluitant!

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar
Grandària de la Font