Les falles, que són per a mi les falles? Que difícil és contestar a aquesta pregunta, quan fa vora un any ens les van arravatar, quan ja les tocàvem amb les puntes dels dits. Parlar de falles quan ja no les tenim, quan la situació actual ha canviat tant les nostres falles, fins a fer-les pràcticament desaparéixer.
Per a mi les falles són alguna cosa més que monuments, indumentària i festes. Les falles són una forma d’entendre la vida.
Parlar sobre què representen les falles per a mi, suposa parlar d’amistat, feina, compromís, il·lusió, dedicació, celebració, tristesa, sentiments.

AMISTATS que ens porten les falles, persones que arriben a la teua vida per quedar-se. Les falles tenen eixa gran virtut d’unió entre nosaltres per damunt de tots els colors. La rivalitat passa a un segon plànol quan d’amistat es tracta.

FEINA realitzada per treure les nostres carrosses el dissabte de la festa major, cada presentació per arribar al cor de la nostra fallera major, els nostres bàndols, per anunciar a tothom que les falles ja estan aquí.

COMPROMÍS amb la cultura, la igualtat, la diversitat, per intentar transmetre a tothom que les falles van més enllà. Som oberts, comptem amb tots.

IL·LUSIÓ per tot el que fem, per arribar als nostres dies grans. Gaudir en els passacarrers, en veure els monuments al carrer.

DEDICACIÓ en cada acte organitzat, en cada dinar o sopar al nostre casal.

CELEBRACIÓ en cada triomf, en cada premi aconseguit.

TRISTESA en cada cremà, en posar punt final a un exercici faller.

SENTIMENTS de Baix la Mar, perquè ací he crescut i espere creixen els meus fills. Perquè espere saber transmetre als meus tot allò que la falla a mi m’ha ensenyat.

Perquè la meua, és una vida en blau, i la mar té un pes molt important. Així ho he viscut des de menuda, i així ho sent cada dia, en cada pas, en cadascuna de les meues decisions.
Una vegada em van dir que la vida és un seguit d’instants, recorda els passats, gaudeix els presents i lluita pels veniders, els bons vents t’acompanyaran en la teua travessia i de segur ens duran a tornar a gaudir de les nostres estimades falles, com millor sabem, tots junts.

Maria Giner Molina.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar
Grandària de la Font