Les falles. Sembla un tema tan complicat en l’actualitat, i…. així és. Si ser faller fora com anar en un tren, estem dins d’un túnel molt fosc. I per molt que intentem normalitzar la situació, no sabem quan eixirem d’aquest túnel, o què esperar en eixir d’ell.
Mentrestant faig memòria d’aquells moments que no valorava i ara tant necessite; com anar a fer carrossa i quedar-nos fins a les tantes, el comboi del dia de la presentació, els diumenges de cassal o els llaços que es forcen els dies de plantà. Moments com aquests són els fonaments de la nostra festa, essència que es basa en la generositat, el fet de treballar sense més pretensió que fer feliç a la nostra gent.

Vivim les falles de forma protocol·lària, amb horaris i agendes, que de vegades ens fan oblidar el que crec que és el més important, L’ART. Aquesta és la màxima forma d’expressió i no entén de límits ni tabús. Tot i ser jove estic convençuda que per a crear has de sentir-te lliure, i la llibertat et fa crear sense frontera, eixa hauria de ser la nostra filosofia. Per sort en Baix la Mar, des de petits ens ensenyen a ser-ho. A ser persones de ment oberta, sense prejudicis, i ajudant a crear una societat igualitària, sempre respectant i tenint en compte a les persones, a la nostra cultura i llengua. Les nostres obres d’art són grans exemples que ho demostren: Com els llibrets, les narratives de les presentacions i els seus decorats, els bàndols, la indumentària, i com no, el nostre màxim símbol, els monuments.

De petita tenia una tècnica infal·lible, m’adormia mentre em contaven amb tota mena de detalls allò que el proper cap de setmana faria a la falla. Ara he descobert que el que jo pensava era una tècnica secreta, s’anomena llei de l’atracció, i això és el us propose: tanquem els ulls, notem la pólvora, a poc a poc escoltarem més forta la música, hi ha gent, molta gent i quan obrirem els ulls haurem deixat enrere el túnel i tornarem a viure les falles de la forma que més ens agrada, junts.

-Carla Cabrera Ramis.

Dibuix de Carla Cabrera Ramis, ninot infantil de l’any 1995.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar