El dia dels valencians va ser celebrat per la Falla Baix la Mar como és tradicional, però enguany, a més a més, amb color lila. De bon matí els més menuts van acudir al casal del carrer del Pont per a participar al concurs de dibuix, un clàssic de la comissió marinera. Aquesta vegada, les delegades d’igualtat van explicar a la xicalla la importància del color violeta i el simbolisme que té per a la defensa de la dona. D’aquesta manera, com un joc, els van demanar que en els seus dibuixos utilitzaren el color morat allí on volgueren i així ho van fer.

A continuació, en el casal es va passar un vídeo explicatiu del 9 d’octubre amb el qual van contar als més menuts perquè celebrem el dia dels valencians i una vegada finalitzada la projecció, la xicalla es va traslladar a la plaça de Sant Josep per a realitzar jocs tradicionals.

Un dia tan important havia de rematar-se bé així que desprès del dur treball es va realitzar un dinar típicament valencià, amb les coques que va prepara Manolo Márquez, un home que obri les portes de sa casa cada vegada i junt a la seua família sempre prepara les millors coques del món. A més a més, Paquita Serra, la mare del President i les seues ties, Xelo Lull i Antonia Jesús, es van posar mans a la feina per a preparar unes coques fregides que van fer les delícies de tothom. La gastronomia té una gran importància a Baix la Mar i en festes tan senyalades, el comandament dels fogons pertany a la nostra gent, mans expertes per a elaborar menjar tradicional valencià.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar