No és cap novetat que la Falla Baix la Mar realitza una aposta ferma per la igualtat i seguint la fulla de ruta que tenim marcada aquesta setmana homenatgem a dues dones que amb la seua feina s’han fet un lloc important en la història de la nostra comissió. Marisa Gil i María José Hostalrich ens donen en aquesta entrevista el seu parer sobre la evolució de la festa fallera.

Marisa Gil va arribar  a Baix la Mar a l’any 1996/97, i des de l’any 2002/03 coordina amb dedicació i saber fer la delegació de cuina. Les persones que amb freqüència assisteixen als dinars que realitza la falla saben, que majoritàriament homes són els encarregats de posar-se als fogons de la cuina de Baix la Mar. D’una manera senzilla ha sabut dir-los, que ells també sabien cuinar. Una dona responsable i tranquil·la que desenvolupa la seua tasca amb serietat. La seua trajectòria la fa essencial en la nostra organització.

María José Hostalrich és una històrica a Baix la Mar. Ha ocupat diferents llocs des que arribara a la comissió marinera però el més important és la coordinació en quotes i loteries. Cada divendres, des de fa una pila d’anys, el casal obri les seues portes i María José acudeix puntualment. Ella és una dona de números, com ens diu constantment. I tant que ho és, perquè l’organització de les quotes, el control financer depèn en gran mesura de la seua feina. Totes les persones d’aquesta associació fallera sabem que sense Mariajo, res seria el mateix.

Dones que evidencien, en el seu treball, entrega per la col·lectivitat, que mereixen estar per mèrit propi. Elles són Baix la Mar en estat pur. Dones que deixen petjada.

 

 

 

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar