En buscar un tema per a escriure aquestes línies i pensant en el que significa la falla per a mi, la paraula que em ve al cap és “estima”.

Si alguna cosa tenim en el món de les falles i en concret a Baix la Mar és estima per tot allò que té a vorer en la nostra idiosincràsia.

Estimem la nostra cultura que queda reflectida en les nostres presentacions, nomenaments, bàndols, celebració del 9 d’Octubre, dansades i un llarg etc.

Estimem la gastronomia organitzant al llarg de l’any dinars i sopars, cuinant menjars de la nostra terra, però sense posar moltes pegues a degustar menjars de quasi tot arreu del món, organitzant amb gran èxit un concurs nocturn d’arròs a banda i el multitudinari concurs de paelles, reunint a quasi 400 persones al carrer del Pont.

Estimem l’art en totes les seues expressions, gaudint de concursos de dibuix i festivals infantils en la nostra xicalla, bàndols fallers d’un nivell altíssim, presentant any rere any un llibret que no deixa mai de sorprendre’ns i desfilant al mes de Juliol amb unes carrosses que no deixen a ningú indiferent, sense oblidar les comparses on indumentària i dansa fan les delícies del públic, omplin de llum i color els carrers.

Estimem les altres festes en què convivim a la nostra ciutat, mantenint molt bona relació en les filades de moros i cristians, en la confraria de pescadors, majorals de Sant Roc, confraria de la Mare de Déu dels Desemparats,etc.
Estima pel que és just, lluitant per la igualtat, encapçalant iniciatives per tal de fer-la efectiva, signant el Pacte Valencià en contra de la Violència de Gènere, organitzant xarrades.

Estima per les persones, col·laborant amb Amunt Contra el Càncer, el menjador social i organitzant xarrades per a previndre el càncer de mama de la mà de “Sonríe, Eres Maravillosa”….

Estimem molt la festa de les falles i ens agrada passar-ho bé, plantant els nostres monuments, gaudint de la nostra banda de música quan anem de passa carrer o ballant en la discoteca mòbil, vibrant en les mascletades i les despertades, encisar-nos de l’olor a pólvora, desfilant en les nostres millors gales el dia de l’ofrena i cremant els nostres monuments al son del “fallero” i el “no hay quien pueda”.

En el meu cas és ESTIMA en majúscules, ja que allà per l’any 2001 quan em vaig apuntar a la falla vaig ser acollit immediatament. Des que sóc faller de Baix la Mar he anat coneixent a persones que estime moltíssim i que la falla ha posat en la meua vida: La meua dona i els meus fills, les millors amistats, grans persones amb qui passar moltes bones estones…

En definitiva estima, la Falla Baix la Mar per a mi és estima.

Paco Blanquer Segura.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar