Les Falles són una realitat polièdrica de la qual cada persona segurament oferirà una visió diferent i pròpia, i segurament aquí rau gran part de la màgia d’aquestes. Prenent com a eix fonamental i central el monument, són un munt d’experiències socials, culturals, artístiques i festives les que es generen al voltant de la falla, essent el vessant social aquell pel qual més afectiva i emocionalment estic lligada a les falles.

Diuen que basta dir una paraula i el món sona més clar, doncs bé jo en diré dos: Sandunga i Fora-Mur. D’aquí és d’on venen les fermes arrels i un alegre rècord dels que per sort m’uniren al barri de Baix La Mar.

Són els lligams socials i afectius cap a les falles, com a col·lectius i com a col·lectivitat, amb els quals he crescut i m’han acompanyat al llarg de la meua vida. Són vint-i-set anys d’un sentiment de pertinència únic i difícilment explicable, el qual mai ha minvat tot ni la distància que hi haguera entremig. Indubtablement, les Falles i la seua activitat no sols han suposat un desenvolupament personal, sinó que han contribuït a ser qui sóc i tot això, és gràcies a créixer envoltada d’una qualitat humana insuperable, perquè dintre del món de les Falles ho he trobat TOT: persones entregades i compromeses, amants de la cultura i la festa, una infància marcada amb somriures infinits i amistats forjades pel mateix sentir. Però si em pregunten què són les falles, us respondré en femení, perquè les falles són ELLES. Per a mi, dones marineres fortes i valentes, dones que inspiren, que lluiten, que es rebel·len i somien, dones que són exemple de tot.

És impossible imaginar-me la falla i les Falles sense tota eixa gent, són els que les fan GRANS. Per tant, entre la quantitat de definicions i concepcions que li són atribuïbles a les Falles, vull assenyalar les Falles com a sinònim d’humanitat.

Venen temps canviants, temps d’incertesa i moments que ens fan apreciar les menudes dosis de felicitat i valorar tot allò que gaudíem i ara, de moment, no és possible. Però això no ha de ser motiu de desànim, sinó al contrari, venen temps de reinvenció, de creació, però sobretot d’apreciar intensament tot allò que les Falles com a col·lectivitat ens ofereix i que ens ha fet ser qui som.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar