Lluitadores, fermes i incorformistes, encoratjades a fer un pas endavant. Així va començar Miguel Ivars Cardona, faller exemplar 2020, la presentació de la Falla Baix la Mar que va tenir lloc al Centre Social, divendres 17 de gener. Prèviament s’havia projectat un vídeo que reivindicava la igualtat de la dona i l’ús d’un llenguatge inclusiu i divers.

El presentador va cridar a l’escenari a la comissió amb paraules com: He vist a homes i dones vestides de rebel·lia, sabedores que no n’hi haurà gàbia capaç d’empresonar la seua alegria. D’aquesta manera, el decorat, molt treballat, amb ocells i gàbies obertes, es va completar amb la Cort d’Honor.

El moment més esperat va arribar amb l’entrada de la Fallera Major, Núria Ivars Cardona, acompanyada del President Juan Vicente Lull Serra. El corredor central del Centre Social va servir de lloc de pas per als màxims càrrecs de la falla marinera, al so del ritme valencià del tabal i la dolçaina.

L’entrada de Núria i Juan Vi junts, seguint la tònica mantinguda prèviament amb la comissió, transmetia una idea igualitària. Una vegada Núria va ocupar la zona central de l’escenari, se li va fer els honors cantant-li una albada valenciana, especialment improvisada i versada per a l’ocasió. Seguidament i amb instruments de vent i metall es va improvisar un cant d’estil.

El portador de la banda va ser Andrés Ivars, oncle de la Fallera Major i seguint el protocol oficial de la Falla del Districte Marítim, el President va proclamar, imposar la banda i lliurar la insígnia d’or de la comissió a la protagonista. Altre moment emocionant va ser l’exaltació que va estar a càrrec de Marta Escortell, Laura Escoda, Laura Mañas i Laia Borràs, amigues de la Fallera Major. Perfectament sincronitzades i sense més ajuda que el micròfon, van emocionar a Núria i al públic, recordant la seua personalitat encisadora i capacitat d’afrontar qualsevol situació.

En relació a les mostres d’honors, van rebre la visita de l’associació de veïns del barri Mariner, la confradia de pescadors, la comissió de festes de la Mare de Déu dels Desemparats, la Falla el Trencall del Puig, La Falla En Jaume I de Carcaixent, La Foguera Carrer Sant Vicent, el Regidor de Festes, els càrrecs infantils 2020, els càrrecs grans 2019 i la Fallera Major de Dénia, acompanyada del Secretari de Junta Local Fallera.

Desprès del parlament de Núria Ivars, qui va manifestar el seu orgull per les arrels marineres i per pertànyer a una comissió de dones treballadores, es va adreçar al seu germà com artista i faller exemplar, recordant-li que el 2020 també li pertanyia.

Miguel Ivars va posar fi a la presentació relatant amb molta mestressa que les falles són altaveu de la modernitat, mostra de ferocitat i exemple de llibertat i desitjant a tothom llibertat, lluita i igualtat.

Cal destacar, finalment, que la idea i disseny de la presentació correspon a Miguel Ivars i l’execució del decorat a la delegació d’artística de la comissió marinera.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar