La gran festa de les falles vesteix les seues millors gales, regalant-nos la lluminositat que anuncia la primavera. A Baix la Mar ho celebrem amb el cor encès amb flama. La recta final arriba, els coets s’enlairen i la seua musicalitat ens porta ritmes tradicionals que ens parlen de costums ancestrals que cada any es repeteixen amb força. Ni la pluja ni el vent ens aturen, perquè les ganes de festa són moltes. La celebració a la nostra casa va començar diumenge amb un espectacular putxero que ens va preparar la fallera María José Hostalrich, que va congregar a un gran nombre de fallers, falleres i simpatitzants que van gaudir d’aquesta especialitat culinària que ens dóna força per a començar uns grans dies. En acabar el dinar, el nostre President Joan Felip Sala, acompanyat dels Presidents que constitueixen l’executiva, va comunicar que per a celebrar els 70 anys de la constitució de la nostra comissió, calia nomenar un President d’Honor. Aquest nomenament va recaure en la persona de Manuel Marco i Marco, el nostre artista carrosser per excel•lència. Ell, va rebre la notícia amb sorpresa, però és la trajectòria d’aquest home creatiu i de fort sentiment mariner, el que el fa mereixedor, sense cap dubte, d’aquest reconeixement.
La jornada va acabar entregant als nostres càrrecs l’esbós dels monuments que plantarem al carrer Doctor Fleming i Sanchis Guarner.
Dimarts, la música de les albades va inundar el barri mariner i va emocionar a les nostres Falleres Majors, Silvia Chornet i Sara Sendra, que acompanyades dels presidents, Joan Felip i Jaume, van escoltar versos a elles dedicades.
En fi, arriba el moment de gaudir de la millor festa del món, de riure amb les crítiques iròniques i plenes de sàtira, de ballar al so de la música, de vetlar fins a altes hores de la nit acompanyats d’amics que estimen la festa, de gaudir, sense límits, després de tot un any de dur treball. Queden totes i tots convidats, visiten els nostres monuments i visquen en primera persona d’una altra manera de viure i entendre la vida.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar