El passat dimecres l’IES MARIA IBARS, va organitzar un homenatge a l’artista JOAN CASTEJÓN, que va tindre lloc a l’auditori del Centre Social de Dénia. Va ser un acte molt emotiu, ple de sensibilitat i molt cuidat. Els alumnes de l’institut organitzador van presentar l’obra de Castejón al mateix temps que es llegien poemes del poeta alacantí Miguel Hernández, acompanyats de música en directe i representacions escèniques a càrrec de l’Escola de Teatre Comarcal. La Falla Baix la Mar va col•laborar aportant l’escenografia, concretament el decorat de la presentació infantil 2016. Una vegada més volem ressaltar l’esforç i implicació de la delegació d’artística de la nostra comissió, que va treballar sense descans per muntar una escenografia de qualitat amb consonància amb l’alt nivell de l’esdeveniment que es representava.

Castejón ens va contar a l’escenari, amb la senzillesa que li caracteritza, els seus sentiments i esforços per a aconseguir un món millor, aportant cadascun allò que sap fer i ell, plasma en els seus dibuixos, la realitat, de vegades denunciant-la mitjançant els traços d’un llapis de carbó. El mestre ens va delectar encara amb una altra sorpresa. Sense més ajuda que un llapis i un full blanc, que serviria de llenç, va traçar en tan sols catorze minuts el rostre del cavaller de la trista figura. És tot un espectacle veure treballar a Castejón, és quasi un regal dels Déus, un do reservat a aquells que realment saben transmetreu a la resta del món, que dibuixen uns ulls que parlen, un gest que encisa, amb la genialitat de les mans expertes de l’artista, dirigides per una ment privilegiada i un esperit sensible a la realitat que el rodeja.

Els nostres càrrecs Joan Felip Sala i Silvia Chornet, President i Fallera Major 2017, van acudir a l’acte i van rebre l’agraïment de l’IES oferint-los un present que guardarem amb molta estima.

No podem acabar aquest article sense manifestar que per a nosaltres ha sigut tot un honor col•laborar amb l’organització d’aquest esdeveniment i volem agrair especialment a les professores Imma Campos i Paqui Viciano, la seua incondicional confiança. Com va dir el director de l’Institut, utilitzant un proverbi africà, per a educar a una persona, cal la implicació de tota la tribu. Estem segurs que amb professores com Campos i Viciano, és molt fàcil per a la tribu implicar-se en l’educació dels nostres joves. Moltíssimes gràcies.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar