Dissabte 5 de desembre la Falla Baix la Mar va presentar el que serà el pergamí 2016. Aquesta vegada la comissió marinera vol fer un humil i senzill homenatge al poeta alacantí Miguel Hernández, mitjançant una rèplica de l’escultura elaborada per l’artista Joan Castejón, amb la col·laboració inestimable de José Enric Ginestar.

L’acte va ser conduït pel nostre faller Miguel Ivars Cardona, qui va recordar la figura del poeta amb les paraules que Pablo Neruda li va dedicar,  i van tindre l’honor de contar amb la presència de Joan Castejón i Enric Ginestar, a qui volem agrair la seua col·laboració. Laura Casado, la nostra Fallera Major, va llegir un poema d’Hernández, “barro”.

La Falla Baix la Mar vol reconèixer la figura del poeta universal i com el genial Neruda va dir, ens toca ara i sempre traure’l de la seua presó mortal, il·luminar-lo amb la seua valentia i el seu martiri, ensenyar-lo com a exemple de cor puríssim! Donar-li la llum, a colps de record, a paletades de claredat que ho revelen, arcàngel d’una glòria terrestre que va caure en la nit armat amb l’espasa de la llum.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vosté tinga la millor experiència d'usuari. Més info

acceptar